aria.background

Захистіть права
вашої дитини

За новим законом
Без вашої участі у суді
Подайте до суду Укрпоштою
1200 799 грн за усі документи
Судова система України працює 💙💛

Заповніть анкету та отримайте документи

Діти проживають з вами?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Подати заяву на аліменти дистанційно (онлайн)

Як подати заяву про стягнення аліментів дистанційно?

Стрімкий розвиток технологій, поява нових змін у законодавстві та різних зовнішніх обставин змушують дедалі частіше замислюватися про те, як можна подати на аліменти дистанційно. Така можливість все частіше надається сімейними адвокатами, що значно полегшує життя звичайних людей, і сам процес розгляду справ. У такому форматі роботи юрист допомагає з підготовкою, оформленням та поданням документів, а також приймає повноваження захищати права та законні інтереси осіб у суді та інших органах влади.

Питання аліментів також можна вирішити в онлайн-режимі, для цього необхідно буде зібрати копії всіх потрібних документів і дотримуватися рекомендацій та інструкцій адвокатів у подальшому процесі. Для кращого ефекту варто заздалегідь ознайомитися з тим, як усе відбуватиметься, та які умови потрібно виконати для початку розгляду справ щодо виплат на утримання дітей.

Подати заяву на аліменти дистанційно (онлайн)

Що потрібно для стягнення аліментів у режимі онлайн

Для того щоб розпочати процес подальшого стягнення грошового забезпечення на дитину, потрібно чітко знати умови, за яких це можливо, розуміти права та обов'язки обох сторін ситуації та орієнтуватися у загальних положеннях. Отже, перш ніж подати заяву на аліменти дистанційно, потрібно визначити, хто взагалі має право претендувати на отримання цих виплат, чи залежить їхнє одержання від оформлення розлучення та інших обставин, і як відбувається їх безпосереднє нарахування.

Отже, подавати позов до суду або вимагати добровільної сплати аліментів може кожен із подружжя. При цьому заявити на отримання виплат на дитину можна і за спільного проживання обох батьків, і за відсутності офіційно оформленого шлюбу, і за інвалідності одного з батьків та інших можливих обставин. Сімейним законодавством чітко врегульовано питання утримання дітей, і за це мають повною мірою та рівноцінно відповідати обоє батьків.

Також важливо знати, що законом передбачено можливість подати на аліменти дистанційно не лише для фінансового забезпечення дитини, а й її матері. Це можливо у період вагітності або декретної відпустки до досягнення дитиною 3 років, а також у разі непрацездатності матері, через що вона не може самостійно дбати про дитину належним чином. При цьому зазначені виплати можуть бути присуджені для чоловіка незалежно від сплати аліментів на дитину та інших обов'язкових фінансових витрат.

Як стягнути аліменти для дитини дистанційно

Отримати грошові виплати на утримання дитини можна за добровільною згодою обох сторін, але тільки під час укладання нотаріально завіреного договору про умови та розміри нарахування та сплати аліментів. Такий документ є своєрідною гарантією беззастережного забезпечення для дитини гідного життя з боку обох батьків. Насправді найчастіше у таких угодах встановлюється тверда грошова сума виплат, проте кожен випадок є індивідуальним. Одностороння відмова від такого договору неможлива, скасування його дії можливе лише за згодою обох сторін. Зразки правильно складених заяв можна знайти онлайн, проте слід пам'ятати, що при їх самостійному заповненні можна припуститися безлічі помилок, і цим затягнути процес. Тому краще звернутися по допомогу до сімейного адвоката.

Якщо злагоди між батьками не досягнуто, або один із подружжя ухиляється від виконання своїх обов'язків щодо утримання дитини, тоді логічним рішенням буде скласти позов до суду. Розмір виплат визначається з урахуванням усіх деталей справи, а також виходячи з конкретного фінансового стану та стану здоров'я кожного з подружжя та дитини. Якщо не знаєте, як подати на аліменти дистанційно, можна звернутися за консультацією до профільного юриста.

При розгляді справи через суд можливе стягнення у фіксованому розмірі, якщо дохід нестабільний, важко точно розрахувати його обсяг, або він виходить в іноземних валютах. Або ж нарахування провадиться у вигляді виділення частки від усіх видів доходу платника відповідно:

  • 25% на 1 дитину віком до 18 років;
  • 33% на 2 дітей;
  • 50% на 3 та більше дітей.

Інші умови, такі як встановлення мінімального розміру аліментів, обов'язково розглядаються та вносяться до уваги судовим органом. Зміни у встановленому рішенні можливі лише за суттєвих обставин, чітко прописаних у сімейному законодавстві.

Переваги дистанційного оформлення аліментів

Подати на аліменти дистанційно зручно, швидко та безпечно. Крім того, таке оформлення цього процесу має низку позитивних моментів:

  • швидкий та ефективний результат, адже всі документи складаються професійними юристами з дотриманням усіх вимог законодавства;
  • відсутність помилок у пакеті наданих документів та позовних заявах, що значно спрощує розгляд справи;
  • можливість отримання консультації від фахівців та гарантована підтримка у разі виникнення спірних моментів;
  • проведення процедури отримання аліментів без необхідності постійного звернення до юридичної фірми, суду та інших органів, що особливо важливо у непостійних умовах сьогодення.

Отже, стягнення аліментів в онлайн форматі має такі самі вимоги, особливості та правове регулювання, як і у класичному варіанті розгляду справи. При цьому можна суттєво заощадити час, зусилля та нерви, а отримати більш ефективний результат та гарантовані виплати відповідно до чинного законодавства.

Поділитися:

Обговорення